Ontstaan van het museum

In de 40 jaar dat ik in het verzekeringsvak heb gewerkt is deze verzameling langzaam ontstaan. Het begon met het tentoonstellen van wat leuke dingetjes op een kast op mijn kamer op kantoor. Door giften van collega's en relaties werd het kastje te klein en kwam er een vitrine. En daarna een tweede vitrine. Voor mijn bezoek op kantoor gaf de groeiende verzameling altijd een onderwerp om het gesprek te starten. Iedereen die nog "wat had liggen" bracht het voor me mee. En zo werd het steeds meer. Veel stond opgeborgen in roldeurkasten.
 
 
 

Ook begon ik relaties bij verzekeraars te vragen om "oude voorraad" als er een verzekeraar stopte, werd overgenomen of van logo en/of huisstijl veranderde. Nu is ongeveer 90% van mijn verzameling afkomstig van verzekeraars die niet meer bestaan! En dat gaat steeds sneller. In 5 jaar tijd verdwenen er bijna 100. Fortis is verdwenen als verzekeraar en ook AXA bestaat niet meer in Nederland. En in 2012 is RVS als merk verdwenen.


 
Na mijn pensionering is alles verhuisd naar mijn woonhuis. In het souterrain staat nu alles tentoongesteld. Alles per categorie zoveel mogelijk bij elkaar. Van elk voorwerp is nu een foto gemaakt. Deze foto's staan op een computer in het museum.
 
Mijn hele verzameling is per 2019 geschonken aan de Verzekeringskamer van Hans van Ommen in Doorn.